Očitno bo res nekaj na tem.
Fiat je kot opažam od leta 2004 povsem izgubil tako kompas kot tudi image ; takrat sem kupil moj prvi avto in sicer Fiat Croma zadnje serije letnik 1994.
Večino proizvodnje so takrat preselili iz Italije, Zastava je začela ugašati, pojavljati so se začele replike (Croma, 500...) ; vse skupaj je Fiat že takrat izgubljal na uspešnosti, saj je narod kupoval samo Punto in dostavnike Scudo in Ducato, hkrati pa je Iveco postal tako požrešen da si je začel prisvajati tudi avtobusni vozni park, katerega prevladuje danes 75% v Ljubljani, VW koncern pa si vzel večinski tržni delež v vseh segmentih.
Danes pa kot že povedano vidiš samo še Renault Captur, VW T-ROC in Tiguan, ipd...
Drugega praktično res ne vidiš razen sem in tja kakšno legendo iz 90-ih ter novodobnike zadnjih 10let.
Govori se da naj bi Seat iz VW rok šel v Renault-ove.
Vzrok zoževanja modelne palete vidim tudi v tem da bi narod manj kupoval v tej dobi kvazi COVID19 ter da bi potem navijali cene, katere so sedaj močno padle, edino pri resnih starodobnikih in zbirateljskih primerkih so močno poskočile.
Kar se pa odnosa tiče v AvtoTriglavu ne bom izgubljal besed, povem lahko to da te sploh ne vidijo in se ne zmenijo za-te, da o tem kako imajo večino modelov in njih cenikov nametanih notri ; vstopiš v salon, na začetku AlfaRomeo 4C, potem Ferrari, na koncu pa že skoraj uničen razstavni Fiat 500L. Kje tu smisel? Kar se pa tiče Tipota pa lahko povem da avto sploh ni slab, samo problem je ker narod pri nas ne kupuje nič več drugega kot samo kvazi SUV in dostavnike katerih sploh ne rabijo. V naši regiji opažam porast dostavnikov sedaj v času COVID19 katere je narod kupil ker pelja samo par paketov na kratkih razdaljah ; očitno se mu da podirati sedežev in podobno ter se mora pokazati z novim kombijem pa čeprav ga ne potrebuje

Ne vidim smisla da se greš v takem primeru, sploh če nimaš ogromno dela in povrh še s.p., zakreditirati za novega Fiat Ducato/Citroen Jumper/Peugeot Boxer/Iveco Daily ali VW Transporter/LT