Fiat klub Slovenija
https://www.fiat-klub.si/forum/

Avtomatska klima BRAVO - smer pihanja
https://www.fiat-klub.si/forum/viewtopic.php?f=44&t=30483
Stran 1 od 1

Avtor:  RaVeN [ 12 Okt 2016 07:35 ]
Naslov prispevka:  Avtomatska klima BRAVO - smer pihanja

Pozdravljeni,

vozim Brava letnik 2012 1.4 T-jet in danes sem med vožnjo ugotovil, da ne glede na to v katero smer so obrnjene puščice na avtomatski klimi (gor-ravno-dol), topel zrak vedno piha samo v vetrobransko steklo. Sicer nekaj malega zraka pride čez srednje in spodnje reže, toda to je vse skupaj veliko premalo, glede na to, da je v "auto" funkciji smer pihanja obrnjena navzdol, piha pa še vedno v steklo.
Problem je sedaj ko je zunaj že hladno in v strop piha topel zrak kot zmešano, pri nogah je pa mrzlo.

Ima kdo mogoče kakšno rešitev kaj bi to bilo? Prebral sem nekaj o teh motorčkih, toda bi vseeno rad slišal kakšno mnenje.

Hvala.
lp
Borut

Avtor:  abarth [ 12 Okt 2016 08:04 ]
Naslov prispevka:  Re: Avtomatska klima BRAVO - smer pihanja

Skoraj 100% so motorčki. :)

Avtor:  RaVeN [ 12 Okt 2016 10:26 ]
Naslov prispevka:  Re: Avtomatska klima BRAVO - smer pihanja

Se mi je kar zdelo, da so motorčki.

Če ve kdo, kaj je to za en motorček, dostop do njega in okvirna cena stroška popravila ga prosim, če mi lahko vsaj okvirno napiše, da vem s čim imam opravka.

Hvala.
lp

Avtor:  RaVeN [ 25 Okt 2016 19:29 ]
Naslov prispevka:  Re: Avtomatska klima BRAVO - smer pihanja

Samo v vednost, kako se je stvar razpletla; po vse mogočem klicarjenju servisov fiata in pridobivanju cen (ocena servisov samo za delo 500€) da te prime, da bi avtomobil prodal, je armaturno ploščo lokalni avtomehanik razstavil in ugotovil, da je počila os med loputo, ki krmili smer pihanja zraka in med motorčkom, ki jo krmili. Le to je zapakirano v celotnem sklopu ventilacije.
Stroška materiala, ker se je stvar uredila, tako da se je vse skupaj zlepilo skupaj in ojačalo z zagozdo ni bilo ostalo je pa samo delo, ki je bilo dobrih 150€.

Pa še to, ne glede na to, da je na nekaterih slikah na forumu armatura avtomobila razstavljena na prafaktorje, se da, če je dober avtomehanik, da ni potrebno odstraniti voznikova in sovoznikovih vrat ne volana, ter se na ta način privarčuje kar zajeten kupček denarja.

Sedaj pa novim kilometrom naproti. :041.gif:
lp

Avtor:  comag [ 24 Nov 2017 20:16 ]
Naslov prispevka:  Re: Avtomatska klima BRAVO - smer pihanja

Tudi na mojem Bravu se mi je pojavila ta napaka. Uporabnika RaVeN prosim če mi lahko sporoči, kdo mu je napako odpravljal. Za informacije se vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav

Avtor:  dotore [ 30 Nov 2017 14:03 ]
Naslov prispevka:  Re: Avtomatska klima BRAVO - smer pihanja

Zdravo,

KSZ....

Meni pa klima nikakor ne razvlaži kabine, tudi brez klime se mi stalno rosi.....filter kabine je menjan 2x letno, nazadnje avgusta. Reže oz smer pihanja(motorčki) delujejo.
Avto je sicer imel natrgano dihtungo na zadnji levi luči in je voda prihajala v prostor za rezervno kolo....zadevo smo odpravili, ampak jaz sem še vedno v megli tisti trenutek, ko se v avtu ovolj ogreje.

Predlogi, mnenje?

Hvala

Avtor:  pavlin666 [ 19 Dec 2017 12:13 ]
Naslov prispevka:  Re: Avtomatska klima BRAVO - smer pihanja

Zdravo.

Tudi pri mojem se pojavljajo podobni problemi. Avto se konstantno rosi. Smeri pihanja pa delujejo. Vožnja v teh vremenskih razmerah postaja prav moteča. Nekaj bo potrebno urediti.

Je kdo rešil to? Kakšen lokalni mehanik? 500€ za podiranje armature se mi zdi absurdno.

Hvala za nasvete.
lp, T.

Avtor:  Maxlp [ 21 Dec 2017 17:39 ]
Naslov prispevka:  Re: Avtomatska klima BRAVO - smer pihanja

Verjetno se je zlomil vzvod za odpiranje lopute kroženja zraka. Pri meni se je isto zgodilo, in se je zlomil, ko je bil nastavljen na notranje kroženje zraka, zato so se mi stekla rosila. Pri Kavčiču so mi ob servisu rešili težavo tako, da so ročno nastavili loputu, da od zunaj vleče zrak.

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/