domov
  • Fiat Klub
  • Kovinoplastika Kavs
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Amortizer d.o.o.
  • Poliglob
  • Orange Audio
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • A2R
  • Techno racing
  • WithCar
 
Danes je 18 Avg 2019 18:57

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 05 Apr 2014 17:31 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 9
Pozdravljeni,

Vozim Fiat Bravo 1,9jtd 110 kw. Vozilo je 2007 letnik in ima prevoženih 176000 km.
Moj problem je že kakšno leto ob vožnji nima tekočega prestavljanja. Prestave se zatikajo in nikakor ni niti malo podoben menjalniku kakršnega je imel Stilo 5 stopenjski menjalnik. Kadar sem v križišču imam prestave v ( leru), se pravi nikoli nimam noge na sklopki. Kadar želim dati v prestavo se začne problem zatikanja. Nikakor ga ne morem prestavljat popolnoma normalno ne da bi ob tem norel zakaj se zatikajo vse prestave do 6 brzine. Iz višje v nižje prestave je problem še večji. Naj opomnim da sem zamenjal žico prestave za višje nižje prestavljanje. Sklopka je ok !

Ali ima kdo podoben problem oz kaj naj naredim


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 05 Apr 2014 18:30 
Odsoten
brava 1.6 16v
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 1778
Kraj: poljane-sk.loka
se isto tezko prestavlja ko je avto ugasnnen in drzis sklopko
zajle ste kj probali na stelat


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 05 Apr 2014 20:07 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje

Prispevkov: 567
Olje v menjalniku je?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 05 Apr 2014 20:38 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 9
tavko napisal/-a:
se isto tezko prestavlja ko je avto ugasnnen in drzis sklopko
zajle ste kj probali na stelat



Žice nisem nastavljal bom pa še to probal jutri , upam da rešim težavo. Ko je vozilo ugasnjeno se enako teško prestavljla.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 05 Apr 2014 20:39 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 9
TribesMan napisal/-a:
Olje v menjalniku je?


Olje pa imam naročeno :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 05 Apr 2014 22:10 
Odsoten
brava 1.6 16v
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 1778
Kraj: poljane-sk.loka
nastelaj zajle je najcenej varjanta pa bos vidu c bo kj ko si menjal zajle jih pa nisi takrat nic nastelav drgac pa tapravo olje not v menjalnik


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 05 Apr 2014 23:35 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 36
Prispevkov: 618
Kraj: koper
zajle skoraj 100% ker se ugasnjen tudi težko prestavlja.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 07 Apr 2014 14:13 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 83
Odklopi zajle pa probaj če se prestavna ročica normalno premika , drugače pa pri odlopljenih
žicah prestavi na roke na menjalniku mora it čisto mehko v brzine.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 07 Apr 2014 20:03 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 83
kateri menjalnik pa je gor tip ?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 08 Apr 2014 13:25 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 106
Problemniso samo zajle ampak tudi vzvodi, ki zarustajo na menjalniku.samo z zajlami ne bos resil.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 08 Apr 2014 13:25 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 106
Problemniso samo zajle ampak tudi vzvodi, ki zarustajo na menjalniku.samo z zajlami ne bos resil.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 12 Apr 2014 07:38 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 9
Hvala na odgovore :). Probal sem nastavljal žice :), mislim da je malo bolje ampak še vedno nisem zadovoljen. Ko so bile žice odklopljene je ročica tekla tako kot mora odlično. Nato sem skupaj zmontiral in ni to to kar si želim. Ne vem ali je potrebno namazat vzvode
na menjalniku tam kjer se zajla natakne na bunko. Ne vem ali je normalno kadar med prestavljam škrcajo sinhroni menjalnika kakor včasih v jugecu ;). Olje še nisem zamenjal ker mi čas ne dopušča. Upam da se bo kaj spremenili po menjavi olja.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 12 Apr 2014 17:58 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 83
katera od brzin je posebno problematična, lahko probaš prestavljat kot ( duplo kvačilo )
pa boš videl če je slučajno kej s sklopko , drugače je pa problem verjetno v menjalniku


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 12 Apr 2014 21:03 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 9
maks1 napisal/-a:
katera od brzin je posebno problematična, lahko probaš prestavljat kot ( duplo kvačilo )
pa boš videl če je slučajno kej s sklopko , drugače je pa problem verjetno v menjalniku



Kako to misliš duplo kvačilo :)?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 13 Apr 2014 10:55 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje

Prispevkov: 659
Kraj: Višnja Gora
Duplo kvačilo je ko prestavljaš iz nižje v višjo prestavo:
stisneš sklopko, daš v ler, spustiš sklopko, spet stisneš sklopko, daš v prestavo in spustiš sklopko.

_________________
Fiat Croma 1.9 110KW, Avtodom Ford Transit 1985 Arca, VW Caravelle T4, Audi 80 1.8 Quattro


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 13 Apr 2014 10:59 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 36
Prispevkov: 618
Kraj: koper
boštjan... ni tko, ne... nej pove kdo, ki je vozu starejše kamjone, brez sinhronega menjalnika, kako se menjava brzine, da ne bom js vedno un pameten.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 13 Apr 2014 12:43 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 83
se vidi da niste bili pr partizanih v vojski.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 13 Apr 2014 13:02 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 36
Prispevkov: 618
Kraj: koper
no, maks povej kako se je menjavalo :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 13 Apr 2014 16:58 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 30
Prispevkov: 3465
Kraj: Sorško polje
međugas!!!

_________________
Integrale power ;)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 13 Apr 2014 20:36 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 83
tako je to ja pri TAM 4500 je prestavna ročica tako skakala da ni blo variante da dobiš v brzino , če nisi pravilno delal ob prestavljanju , Z-750 fičo tud nima sinhronizirane 1 prestave , tako da maš tud mal dela za prestavljanje iz 2 v 1 .


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games