Fiat klub Slovenija
https://www.fiat-klub.si/forum/

Croma letnik 2008 - ugaša
https://www.fiat-klub.si/forum/viewtopic.php?f=44&t=27556
Stran 1 od 1

Avtor:  bad temper [ 12 Jan 2014 17:59 ]
Naslov prispevka:  Croma letnik 2008 - ugaša

Pozdravljeni. Imam problem s Cromo, 1.9 mjet, letnik 2008, 150 ks.
Lastnik sem malo manj kot sve leti, pred cca 5 meseci pa se mi je prvič zgodilo, da avto na bencinski črpalki ni vžgal. Prazvaprav je bil popolnoma mrtev, brez elektrike, ob obračanju ključa v kontaktni ključavnici ni zasvetila nobena luč na armaturi, centralno zaklepanje mrtvo... skratka, avto, kot brez akumulatorja. Preveril sem akumulator in kable okoli njega, videti ni bilo nič, po cca. 10 minutah pa je avto vžgal brez težav. Za tem se je večkrat dogajalo, da je avto začel cukati, na števcu so se prižigale oziroma utripale vse opozorilne luči. V enem primeru je ugasnil, običajno pa je motor po nekajkratnem cukanju začel teči mirno, na armaturi pa števec za rezervoar pade v poden, kot da je tank prazen. Enkrat se mi je pri tem pojavil tudi napis, ki me je opozarjal nekaj glede tekočine v sistemu, točno ne vem, ker je bil privzeti jezik italijanski in ga ne govorim, odkar sem nastavil angleški jezik pa takega primera nisem imel.
Približno takrat, ko se je problem pojavil, sem imel poplavo v avtu, ker se mi je zamašil odtočni kanal za vodo, ki se nahaja pod kabinskim filtrom, in je voda, ki se je nabrala zatekala v kabino in zmočila nekaj kablov. Ko sem težavo odpravil in avto posušil sem, mislil, da je težave konec, ker sem to povezoval z vlago. No, zmotil sem se. Aja, pa avto je bil dvakrat priklopljen na računalnik in ni bilo zaznati težav. Možgani avta pa tudi niso bili namočeni ob zgoraj omenjeni poplavi.
Zanima me ali je kedo od vas forumašev imel podoben prblem in kako je to odpravil. Za vaš trud se vnaprej zahvaljujem.

Avtor:  Mitja Perič [ 13 Jan 2014 18:53 ]
Naslov prispevka:  Re: Croma letnik 2008 - ugaša

nek problem z elektriko ima ta avto, kaj pa ura, se je tudi ona resetirala? da se ni zavarila kakšna klema, drugače, pa bi svetoval pregledat mase, najbrž je kje kak slab spoj, na eni masi in ko se razklene, potem se avto ugaša in vse lučke vklapljajo.
svetujem skratka obisk pri avtoelektričarju, pa nej on pregleda vse mase.

Avtor:  bad temper [ 13 Jan 2014 20:43 ]
Naslov prispevka:  Re: Croma letnik 2008 - ugaša

Mitja Perič hvala za odgovor. Glede ure je tako kot si napisal, pridno nabira zaostanke; kolikor časa ima avto popadke, toliko časa ima ura zaostanka. Pri električarjih sem bil, 2x. Po priklopu na računalnik, ki ne pokaže nič, sledi cca 2 minutni pogled pod pokrov motorja, odgovor v stilu meni zgleda vse ok in potem trepljanje po rami oziroma srečno pa zdrav ostani.Upal sem, da bo kak forumaš tu gor, ki je imel podoben ali celo isti problem, ker potem bi znal sugerirat kaj naj se pogleda. Bom pa definitivno dal pregledat kar si navedel. Torej, še enkrat hvala za tvoj trud.

Avtor:  imilet1 [ 13 Jan 2014 23:25 ]
Naslov prispevka:  Re: Croma letnik 2008 - ugaša

popravil??

Avtor:  bad temper [ 16 Jan 2014 21:35 ]
Naslov prispevka:  Re: Croma letnik 2008 - ugaša

Jah, težko rečem. Kar sem našel mas sem pregledal, vse je ok, za vsak slučaj malo oplemenitil z WD40. Očistil še kleme na akumulatorju, za elektrikarje pa še ni bilo časa, vsak dan 12 urni šiht, jbg, zvečer ob pol osmi pa noben več nima želje se stem ukvarjat. Zaenkrat Croma ni nagajala, samo je pa tako, da je tudi prej avto normalno delal 2-3 tedne potem pa piz... Ob priložnosti sledi še skok do elektrikarja. Sigurno pa sporočim, ko bo nedvomno ugotovljeno kaj je bilo hin.

Avtor:  bad temper [ 03 Mar 2014 21:26 ]
Naslov prispevka:  Re: Croma letnik 2008 - ugaša

...in očitno je dejansko bilo nekaj narobe z masami. Odkar sem očistil kleme in mase "prepojil" z WD zadeva ne nagaja več. Skratka, Mitja Perič, hvala za nasvet.

Avtor:  tavko [ 03 Mar 2014 23:41 ]
Naslov prispevka:  Re: Croma letnik 2008 - ugaša

se toliko v vednost te mase na novih avtih so za en k..... kup 10mm2 kabl pa jih se dodatno napel iz akuja na skolko ter iz motorja na skolko avta

Avtor:  VseVed [ 11 Mar 2014 17:20 ]
Naslov prispevka:  Re: Croma letnik 2008 - ugaša

Masa ki pride na desni blatnik je največkrat problem! Meni avto ni vžgal, problem pa smo iskal...2 tedna!

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/