|
Neodgovorjeni prispevki | Poglej aktivne teme
Avtor |
Sporočilo |
B.I.S.H.O.P.
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 24 Avg 2012 18:14 |
|
Starost: 47 Prispevkov: 1133 Kraj: Vodice
|
Damijan napisal/-a: bišop,  Muza! Hvala Damijan 
_________________ I didn't do it! Lawyer fucked me!
|
|
Na vrh |
|
 |
delta2.0
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 25 Avg 2012 22:36 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
|
LUŠTKANA,LUŠTKANA  ...kar malo spregledan avtek na našem trgu...
|
|
Na vrh |
|
 |
B.I.S.H.O.P.
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 26 Avg 2012 05:59 |
|
|
delta2.0 napisal/-a: LUŠTKANA,LUŠTKANA  ...kar malo spregledan avtek na našem trgu... True, true... Pa noter sploh ni tolk mejhna, koker je na zuni videt. 
|
|
Na vrh |
|
 |
Gregson007
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 02 Okt 2012 15:45 |
|
Starost: 45 Prispevkov: 1015 Kraj: Lj.- Bežigrad
|
mal z zamudo, pa vseeno; srečno in varno z Muso 
|
 |
B.I.S.H.O.P.
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 10 Jan 2014 19:04 |
|
|
|
|
Na vrh |
|
 |
B.I.S.H.O.P.
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 09 Jul 2014 16:02 |
|
|
Danes prišel z dopusta. Naša Italijanka naredila pot brez kakršnih koli problemov. Pot dolgo cca 765km opravila z odliko. Poraba cca 4,5l/100km po BC, na roke izračunano malenkost manj kot 5l. Ali drugače, z 38 litri nafte naredili 765km. Nisem pa srečal niti ene podobne na poti. Še dve dopustniški:  
|
|
Na vrh |
|
 |
abarth
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 09 Jul 2014 18:56 |
|
Starost: 44 Prispevkov: 13092 Kraj: Ljubljana
|
|
Na vrh |
|
 |
B.I.S.H.O.P.
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 29 Jul 2014 16:50 |
|
|
No,pa smo ostal na dvorišču... Akumulator je šel po gobe. Čudno, da je sploh toliko zdržal, glede na to, da je bil še original noter(9 let). Kupil drugega pri Kavčiču, in dela bp. Nabavil sem pa Exide premium 64Ah, 640A.
|
|
Na vrh |
|
 |
B.I.S.H.O.P.
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 08 Nov 2014 13:58 |
|
|
Danes zamenjal amortizerčke zadnje havbe, da se mi ne bi poznalo preveč, ker sem jo že dobil na glavo(havbo itak)  Cena sitnica : 36€ oba aftermarket od Fiat Ideje.
|
|
Na vrh |
|
 |
B.I.S.H.O.P.
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 18 Jan 2015 10:49 |
|
|
Zgleda, da mi je crknil senzor za temperaturo(pod šoferskim ogledalom)  . Včeraj mi je kazalo sredi dneva 23°C, zvečer, ko je bilo zunaj cca 7°C(preverjeno na drugem avtu) pa cca 15°C. Danes zjutraj pa kaže še vedno 12°C. Je verjetno, da je crknil ta senzor ali je lahko kaj drugega? Klima normalno zalaufa. Aja, pa gledal sem po e-peru, pa tega senzorja nikakor ne najdem. Pod katero kategorijo bi lahko bil, da preverim približno ceno? Tnx 
|
|
Na vrh |
|
 |
Bostjan66
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 18 Jan 2015 12:30 |
|
 |
sam menja olje |
 |
|
Malo pozno sem napisal, vendar sem sedaj bral komentarje (menjava BMW za Fiata). Tudi jaz sem naredil podobno in sem Audi A6 menjal za Cromo. Pred tem sem imel več različnih primerkov Audijev 80, 100, 200 in Cabriolet. Lahko bi se še naprej vozil z Audijem, vendar mi je neumno v avto ki je vreden 2 jurja vložiti dodatnega jurja ali več. Z njim sem imel do 450000Km minimalno stroškov, pokvarjenega ni bilo nič, popolnoma brezhibnega pa tudi ne več, kar je pri teh kilometrih normalno. Če bi ga obdržal bi pri moji kilometrini v enem letu moral menjati volansko letev, turbino, obnoviti Bosch pumpo... . Avto zaradi tega ne bi bil nič bolj vreden, ni pa tak model, da bi z leti pridobival vrednost. Čez nekaj let bi se vozil s staro kripo, v katero bi v slabšem scenariju vložil več, kot če bi se ga pravi čas rešil in kupil mlajšega. Avto uporabljam kot prevozno sredstvo, ne kot neko svetinjo v katero bi vsak mesec vložil pol svoje plače. Denar raje porabim za dober izlet ali dopust. Ocenil sem, da bo postal jama brez dna in sem se odločil za mlajši avto s pol manj kilometri. Audija nisem kupil zaradi težav z 2.0 TDI motorji (2.7 ali 3.0 je predraga registracija in vzdrževanje (motorja)) in ker sem si želel malo višji, krajši in hitrejši avto. Cena rabljenaga A6 pa je 2x večja od Crome istega letnika, pelješ pa se ne 2x bolje. Cene aftermarket delov za Fiata pa so malo višje kot za Audija. Če bi se še enkrat odločal bi naredil enako. Imam pa doma še Audija 80 Quattro letnik 1987. Ta mi stoji v garaži kakih 6 let in bo dober oldtimer, ko bo star 30 let. Na tega gledam drugače, kot sem zgoraj napisal 
_________________ 2x Fiat Croma 1.9 110KW, Avtodom Ford Transit 1985 Arca, VW Caravelle T4, Audi 80 1.8 Quattro
Zadnjič spremenil Bostjan66, dne 18 Jan 2015 12:46, skupaj popravljeno 1 krat.
|
|
Na vrh |
|
 |
Bostjan66
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 18 Jan 2015 12:40 |
|
 |
sam menja olje |
 |
|
|
Na vrh |
|
 |
B.I.S.H.O.P.
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 18 Jan 2015 13:04 |
|
|
Bostjan66 napisal/-a: Senzor je tule 12,70 EUR, poštnina pa skoraj še enkrat toliko. Vprašaj še po SLO trgovinah. http://www.ebay.de/itm/T4-Fiat-Ulysse-S ... 259ace6702Hvala za link. Sem mislil, da je to precej dražja zadeva. Kar se pa tiče menjave, se pa popolnoma strinjam s tabo. Sva bila na istem.
|
|
Na vrh |
|
 |
didi
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 18 Jan 2015 13:29 |
|
 |
Bravo HGT |
|
Lepa Musa, čuvej jo in velik varnih kilometrov še =)
lp,
d
_________________ Делије Београд
|
|
Na vrh |
|
 |
B.I.S.H.O.P.
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 18 Jan 2015 13:34 |
|
|
didi napisal/-a: Lepa Musa, čuvej jo in velik varnih kilometrov še =)
lp,
d Tnx didi 
|
|
Na vrh |
|
 |
B.I.S.H.O.P.
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 30 Apr 2015 23:03 |
|
|
|
Na vrh |
|
 |
abarth
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 01 Maj 2015 20:35 |
|
Starost: 44 Prispevkov: 13092 Kraj: Ljubljana
|
|
Na vrh |
|
 |
B.I.S.H.O.P.
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 05 Dec 2015 13:18 |
|
|
Mal po dolgem času se oglašam. Nič panike, Musa še vedno pridno nabira kilometre(sedaj jih ima 123000km). Z njo se vozi žena in je zadovoljna na polno. Poraba je še vedno okoli 5l, dela vse. Sem se danes po dolgem času peljal z njo in vam povem, da se mi lepše pelje kot moja Toyota corolla verso 2.2 d-4d letnik 2009 s 107000km(od 1.lastnika). Motor na musi je dejansko malo bolj robusten, glasen, ampak ko se avto ogreje, jo je prav z užitkom vozit. Sedaj vem, zakaj jo žena toliko hvali. Upam, da nam še naprej tako dobro služi.
|
|
Na vrh |
|
 |
Jernej
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 06 Mar 2017 18:04 |
|
 |
vozi cegu |
|
Zivjo!
Avto se laufa? Koliko prevozenih? Kaksne nove tezave?
|
|
Na vrh |
|
 |
B.I.S.H.O.P.
|
Naslov prispevka: Re: Lancia Musa by Bishop Objavljeno: 06 Mar 2017 19:29 |
|
|
Jernej napisal/-a: Zivjo! Avto se laufa? Koliko prevozenih? Kaksne nove tezave? Živjo! Musa dela k šus. Kilometrov smo naredili bolj malo, ker je to zdaj drugi avto. Aja, 132000km ima, stroškov skoraj nobenih. Edino pozimi smo menjali žice pri menjalniku, ker je zaštekal šalthebl in pa redni servisi 1x letno ne glede na kilometre. Drugih stroškov ni bilo, nas pa čaka menjava jermenov(ker je že 6let mimo, kilometrov pa od zadnje menjave samo 70000) in pa počasi vztrajnik in zraven seveda še sklopko. Ravno sem v razmišljanju, da bi "ta velik" avto prodali(ga ne rabimo), pa bi za v službo kupil kakega puntota, Musa bi bila pa potem spet 1.avto. Lp
|
|
Na vrh |
|
 |
Kdo je na strani |
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost |
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|