Lep pozdrav vsem!
Kljub pregledu foruma in dosedanjih objavljenih okvar, nisem nikjer zasledil take, kot se je pojavila na mojem avtu.
Konkretno: Fiat Tipo 1.6 i.e, letnik 94; med vožnjo se mi občasno za cca. pol sekunde prižge signalna lučka za vbrizg in takrat avto preneha delovat. Če se to zgodi med vožnjo, avto samo cukne, ker ga pač zmanjka za zelo kratek čas, še večkrat se to zgodi med čakanjem na semaforju (običajno enkrat do dvakrat), in ker so tam obrati nizki, ponavadi ugasne. Po ponovnem vžigu avto brez problemov vžge. Tudi drugače avto vžiga brez težav in deluje brezhibno. Ta napaka se pojavlja ne glede na to ali je avto hladen ali topel, zaporedje pojavljanja napake ni časovno enakomerno razporejeno, sem pa po dosedanjem opazovanju ugotovil, da se to dogaja večinoma v območju do 3000 obratov. Pri višjih obratih nisem zaznal, da bi ga kdaj zmanjkalo. Do sedaj sem zamenjal senzor na vztrajniku, ker sem bil skoraj prepričan, da je krivda njegova, ampak moje predvidevanje ni bilo pravilno.
Sumim tudi motorček za uravnavanje postega teka, me pa zanima (v kolikor kdo ve), kakšne komande ima ta motorček pod svojim okriljem oz. kaj vse uravnava. Je mogoče, da to napaka izvira od motorčka, ali vzrok tiči drugje?
Za kakršnekoli koristne informacije se vam že vnaprej zahvaljujem.