|
Neodgovorjeni prispevki | Poglej aktivne teme
| Avtor |
Sporočilo |
|
keihin
|
Naslov prispevka: Luft!? menjalnik, polosovina? Objavljeno: 17 Jan 2011 18:49 |
|
 |
| sam menja žarnice |
 |
|
|
Zdravo.
Imam sledeč problem. Ko se peljem po cesti sploh če mam vse potihem v kabini, ko spustim gas da motor zabremza in ponovno pohodim gas se čuti nek luft preden avto potegne, se pravi kot da bi blo v menjalniku toliko lufta med zobniki. Zanima me ali je to normalno da ima tok lufta ali bi moglo bit brez.
Lp
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
dejcx
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 18 Jan 2011 19:57 |
|
 |
| je nov in nič kriv |
 |
Starost: 37 Prispevkov: 37 Kraj: celje
|
|
newem kok se pri tebi to čuje, ta zvok, jaz sem 1x mel polosovino premalo zategnjeno ko sem menjaval mašeto in mi je pri vsakem speljevanju mal poknalo.čeprav sem jo zategnil pol za samo polovico navoja je bilo občutno boljše,za probat je sploht če je bilo kaj dela okoli nje
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
fixy
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 18 Jan 2011 20:46 |
|
|
|
Meni je normalno ta zvok že 80.000km odkar ga imam. lp mitja
_________________ How much is the fish?
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
samoBravo
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 21 Jan 2011 20:44 |
|
Starost: 55 Prispevkov: 579 Kraj: Celje
|
|
olla
pok pok, ni normalno, zato me zanima, če vozim čist nežno oz. prestavljam takrat se sliši tisti pok, če pa nekoliko bolj pohodi, gas se pravi ,da prestavim v višjo z malo več gasa tega ni in me jezi za popizdit. Gledali so, ugotavljali in vsi pravijo, da ni nikjer zračnosti, 2 celo, da je sinhron, kar po mojem ne drži, ker potem bi hrustali, ko prestavim. Kdo kaj podobnega?????????? Hvala
_________________ Samo
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
beli punto
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 22 Jan 2011 14:16 |
|
 |
| sam menja žarnice |
 |
|
|
lahko da imaš zglob na polosovini že načet in ti poka v njem.
_________________ če ne gre uporabi večje kladivo
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
Čare
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 22 Jan 2011 14:38 |
|
Starost: 33 Prispevkov: 7005 Kraj: ljubljana
|
|
A nimajo stiloti nek povečan luft v diferencialu,ki sicer ni nič kritičnega samo pokanje zna bit nadležno??
_________________ Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
samoBravo
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 22 Jan 2011 20:03 |
|
|
|
Čare
no ravno danes sem mislim nate in poglej ga, če je zračnost v diferencialu, nimam pojma, vem pa da to ni normalno vsaj zame ne, res je nadležno, morda prenežno prestavljam, kar pa ni razlog, da nebi bil jezen. In koliko bi prišel takšen poseg????????
hvala za namige in nasveta, katera sem dobil.
_________________ Samo
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
zokovac
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 22 Jan 2011 20:46 |
|
Starost: 26 Prispevkov: 80
|
|
Ta luft pri prestavljanju je imel tudi moj stilo. Vedno ko sem prestavil v niskih obratil je bilo slišat kljok kljok (kot da ma menjalnik lufta). Težava se je odpravil z menjavo nosilca menjalnika. Jaz sem nosilec menjal zaradi tresenja v prostem teku in mi je tudi to težavo odpravilo. Probaj zamenjat ta nosilec in ti nebo žal.
_________________ Zoky Stilo
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
alen.fiat
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 22 Jan 2011 21:44 |
|
 |
| sam menja žarnice |
 |
Starost: 22 Prispevkov: 221 Kraj: Ljubljana
|
men to dela vsakič k mal bl po gasu prtisnem  to se prav nosilci? kdo kej ve za ceno za 1.8 bencinarja? 
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
zokovac
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 23 Jan 2011 14:25 |
|
|
alen.fiat napisal/-a: men to dela vsakič k mal bl po gasu prtisnem  to se prav nosilci? kdo kej ve za ceno za 1.8 bencinarja?  Jaz sem za 1.9 JTD motor gornji stavek napisu. Tako da nevem če je isto pri becinarju.
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
samoBravo
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 23 Jan 2011 15:10 |
|
|
olla ja pok pok se sliši, ko spustim oz dodam na hitro gas, se pelješ počasi nenadoma dodam na hitro gas ali spustim in takrat popizdim in koliko pride menjav tega nosilca menjalnika. Hvala 
_________________ Samo
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
fixy
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 23 Jan 2011 17:17 |
|
|
zokovac napisal/-a: Ta luft pri prestavljanju je imel tudi moj stilo. Vedno ko sem prestavil v niskih obratil je bilo slišat kljok kljok (kot da ma menjalnik lufta). Težava se je odpravil z menjavo nosilca menjalnika. Jaz sem nosilec menjal zaradi tresenja v prostem teku in mi je tudi to težavo odpravilo. Probaj zamenjat ta nosilec in ti nebo žal. Kot sem napisal se meni zvok pojavljal odkar sem avto kupil 70.000km, danes sem zamenjal nosilec menjalnika zaradi tresenja, in poleg vseh presenečenj, kako je zdej vse mirno in tiho mi je tudi ta luft zginil. Očitno je v temu stvar. Menjati nosilec menjalnika namesto orig.115KM na m-jet 140, ki je večji in močnejši pa to zgine. lp mitja
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
samoBravo
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 23 Jan 2011 18:19 |
|
|
|
koliko pride menjav tega nosilca menjalnika ter material Fixy??
_________________ Samo
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
fixy
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 23 Jan 2011 19:18 |
|
|
|
Nosilec je 60€ original, menjal sem sam. lp
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
zokovac
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 23 Jan 2011 21:06 |
|
|
samoBravo napisal/-a: olla ja pok pok se sliši, ko spustim oz dodam na hitro gas, se pelješ počasi nenadoma dodam na hitro gas ali spustim in takrat popizdim in koliko pride menjav tega nosilca menjalnika. Hvala  Kot si tukaj napisal sem pozabil da se je "pok pok" javljalo tudi pri tem ko sem spustil gas in ga potem dodal. Tako da bo ziher težava v nosilcu 
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
samoBravo
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 23 Jan 2011 21:40 |
|
|
|
Sam si menjal, ja če imaš kanal, jaz ga lahko naložim sam tašči na grbo.
_________________ Samo
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
zokovac
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 23 Jan 2011 21:45 |
|
|
samoBravo napisal/-a: Sam si menjal, ja če imaš kanal, jaz ga lahko naložim sam tašči na grbo. Ne rabiš nobenga kanala. Pod menjalnik nekaj podložiš da ne pade dol in akumulator in plastike dol odšraufaš. Potem maš lepo plac in odšraufaš stari nosilec in daš novega gor. Ja, pa ne pozabit podložit ploščico 6mm debelo (Menjava pri Kavčiču te stane 50 eur. če sam menjaš izgubiš 1h). Splača se mal potrudit 
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
samoBravo
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 23 Jan 2011 21:51 |
|
|
iščem po spletu nosilec menjalnika fiat stilo 1.9 multijet, pa ne najdem in kaj če ni? popušim 60 eur+delo. 
_________________ Samo
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
zokovac
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 23 Jan 2011 22:00 |
|
|
Tudi jaz, ko sem se odločil za menjavo nosilca sem vedu da lahko spušim 60 eur. Ampak mal rizika se je splačalo. Sam ti pa ziher nebo žal če boš menjal ta nosilec ker je razlika velika. Avto dela tišje vprostem teku, umirjeno brez tresljajov, lufta nimaš več na menjalniku... Kje ga dobiš boš pa najdu tukaj : http://fiat-klub.si/forum/viewtopic.php?t=17777Skratka moje menje je da se splača zamenjat. Ti boš pa sam odločil kaj je najboljše zate. :neodločn:
|
|
| Na vrh |
|
 |
|
Čare
|
Naslov prispevka: Objavljeno: 23 Jan 2011 22:51 |
|
Starost: 33 Prispevkov: 7005 Kraj: ljubljana
|
|
Mislim da je nekdo na A.com pisal da kopije sploh ne obstajajo.
_________________ Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla
|
|
| Na vrh |
|
 |
Kdo je na strani |
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost |
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|