domov
Chiptuning NOVI BRAVO - težave z vztrajnikom ali sklopko
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Fiat klub Slovenija Seznam forumov -> Novi Fiat Bravo/Croma - Styling in tuning
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dynaudio
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 28
Kraj: Notranjska

2003 Fiat Stilo

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 10:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

002 če bi se mi moč zaradi kreatina dvignila iz 140 na 170kg bi blo sanjsko, žal tudi približno ni tako...drugače vem kaj si mislil s tem.

Drugače pa niti ne pojem več, le bolj izbrano in kvalitetno hrano 001

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MrMrak
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 31
Kraj: Kranj

2006 Fiat Chroma

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 11:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dynaudio je napisal/a:
002 če bi se mi moč zaradi kreatina dvignila iz 140 na 170kg bi blo sanjsko, žal tudi približno ni tako...drugače vem kaj si mislil s tem.

Drugače pa niti ne pojem več, le bolj izbrano in kvalitetno hrano 001

LP

kreatin sem dal bolj za primerjavo za chip (itaq obstajajo tudi boljše primerjave 003 ) ampak tudi sam se malenkostno ukvarjam z fitnesom in seveda imam tudi chipiran avto, a nafta nekako ne obstaja bolj izbrana in kvalitetna, a chipiran avto zagarantirano manj pokuri 050
frcko
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 30

2007 FIAT BRAVO

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 11:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobro jutro! Pa sem nazaj! MrMrak, tisti 046 ni bil namenjen tebi, ampak sem mislil s tem na avto, ki mu odpove poslušnost vztrajnik 001 .

Pri Valeu sem stvari že malo spremljal, vendar nisem zasledil, da bi se dalo dobiti enomasni vztrajnik za koncern FIAT, seveda pa imajo na zalogi vse za VAG koncern.

Ali po vsem napisanem res lahko sklepam, da nima nobeden pozitivnih izkušenj na to temo iz cele servisne mreže FIAT, ALFA, LANCIA (kar je tako ali tako praktično eno in isto) 001 , v celi Sloveniji?

Za Italijane mi je jasno da imajo tudi ponudbo izven tega, v končni fazi je fiat tam domača znamka, samo če se obrnem na njih direktno se mi zdi predvsem jezik nepremostljiva ovira. Še kadarkoli sem bil v Italiji (nazadnje oktobra 2009) sem imel z angleščino velike težave, italijansko pa žal ne znam 018
eddie
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Kraj: Tolmin

2008 Fiat GP T-JET

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 12:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prav v vsaki stvari vidiš problem.

Najbolj bo, da daš avto nazaj na serijske nastavitve - ali pa greš h pravim tunerjem naredit mapo, ki ne bo imela tako agresivnega porasta navora. V končni fazi bo to najceneje.

Tile Bravoti se re-mappajo na cca 180HP in 400Nm in pri lastnikih ni zaslediti kakih problemov z avtom. Očitno so majstri pri avtoelektroniki nekaj narobe naredili na mapi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
frcko
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

2007 FIAT BRAVO

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 1:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In pravi tunerji so:
frcko
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

2007 FIAT BRAVO

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 1:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo v Italiji ali je kakšen tudi pri nas?
eddie
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Kraj: Tolmin

2008 Fiat GP T-JET

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 1:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravi tuner bo tak, ki bo znal parametre prilagodit avtomobilu.
Nekako dvomim, da serijska mapa dela OK, tista s samo 10Nm več pa trese.

Probaj kontaktirat Erca, RSRa oz. Senico. Zmeni se za termin, naj ti pregledajo mapo in svetujejo, kaj je za naredit.

Tle na forumu ti več kot svetovat ne moremo - če dejansko želiš rešit problem, boš moral raskirat par ur in par € in it preverit avto h dobremu tunerju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
frcko
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

2007 FIAT BRAVO

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 1:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za nasvet! 001

Kot sem že omenil mi ni žal denarja, da tole uredim, kar se tiče pa časa, sem pa tako letal praktično po celi servisni mreži v okolici Ljubljane, žal pa nihče noče nič narediti (oz. se niti pozanimati, če bi lahko kaj naredil), zato vas tudi sprašujem za nasvet. Zdaj ne vem, mogoče res vidim vse črno, ampak če bi vas že 6x na različnih mestih zavrnili za isto stvar, ki bi se jo po mojem mnenju moralo dati dokaj enostavno urediti, bi se vam to zdelo normalno? Tujina pa pač ni moje področje. Če stvari ne poznaš, te lahko tudi "nategnejo", vez pa tam nimam, žal. 059

Kar sem do sedaj sledil zelo hvalijo Senico, tako da bo to moja prva izbira, rezultat seveda sporočim.
Andrej83
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 26
Kraj: Ljubljana - okolica

2007 Fiat Grande Punto multijet

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 1:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

eddie je napisal/a:
Pravi tuner bo tak, ki bo znal parametre prilagodit avtomobilu.
Nekako dvomim, da serijska mapa dela OK, tista s samo 10Nm več pa trese.

Probaj kontaktirat Erca, RSRa oz. Senico. Zmeni se za termin, naj ti pregledajo mapo in svetujejo, kaj je za naredit.

Tle na forumu ti več kot svetovat ne moremo - če dejansko želiš rešit problem, boš moral raskirat par ur in par € in it preverit avto h dobremu tunerju.

Točn tko! 031
frcko
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

2007 FIAT BRAVO

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2010 7:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako! Malo je trajalo, ampak problem je vsaj zaenkrat rešen. 040 Ker ostalo ni bilo izvedljivo (zadnja pametna ideja je bila, da bi menjal vztrajnik z originalnim, sklopko pa dal ojačat k sinterju - za to nisem iz dveh razlogov: še zmeraj ni garancije, da bi vztrajnik to zdržal in pa z ojačano sklopko bi bilo speljevanje res "udobno"), so mi pri Avtoelektroniki program malo prilagodili. Končni rezultat je: moč je ostala enaka 180KM, navor pa je znižan iz 355NM na 325NM.

Toliko, da boste vedeli, če se bo še kdo tega lotil. Očitno serijski material pri tem motorju več ne zdrži. 037

LP!
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Fiat klub Slovenija Seznam forumov -> Novi Fiat Bravo/Croma - Styling in tuning Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne ne moreš urejati tem v forumu
 / 
Zimske - Letno-zimske - Letne gume