domov
  • Fiat Klub
  • WithCar
  • A2R
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Kovinoplastika Kavs
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • Techno racing
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Poliglob
  • Orange Audio
  • Amortizer d.o.o.
 
Danes je 15 Nov 2019 11:46

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 255 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Crknil servo volan - ga res lahko popravi avtoelektričar
OdgovorObjavljeno: 04 Avg 2008 10:38 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 3
Živjo,

crknil mi je servo volan na Puntu letnik 2004, gori rdeča lučka in zeloo težko se vrti. Včasih vmes kakšen dan sicer normalno dela, potem pa spet crne.

Sem ga peljala na servis, so ga priklopili na računalnik (napake, ki jih je zaznal računalnik: Senzorji položaja navora gredi motorja, C:A; C:C ali Masa ali C:C proti + VAK) in baje je potrebno zamenjati komplet za servo volan (cca 400 EUR + delo). To mi je ful predrago, pa berem spodaj, da ti to napako za cca 100 EUR popravi avtoelektričar. Ali to velja tudi v mojem primeru? Pa prosim če mi lahko svetujete kakšnega dobrega avtoelektričarja na relaciji Ljubljana - Kamnik, ki bi mi to naredil oz kakšnega dobrega serviserja, ki bi popravil ceneje.

Hvala.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Avg 2008 11:15 
Odsoten
SpArCo FrEaK
Uporabniški avatar

Starost: 30
Prispevkov: 2461
Kraj: America :P
če so senzorji položaja jih ne more popraviti on. Električar ti lahko previje le elektro motor od servo volana. zdaj v tvojem primeru pa nevem če je samo to krivo. sicer pa nevem kaj bi meli senzorji položaja gredi zvezo z servo volanom.. :.

_________________
They said that FIAT sux but i still trust in it and like IT!!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Avg 2008 14:11 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 3
Pa saj je meni tudi to čudno, ampak tako piše. Baje da je treba zamenjat senzorje za servo volan.
To pol motorček nima nobene veze s tem, a ne?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Avg 2008 14:56 
Odsoten
Lil John
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 552
Kraj: Ljubljana
da ne odpiram nove teme,kaj moram narediti da se volan lahko obraca kajti imam servo vendar ni tko kokr mora bit,tesko se vrti

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Avg 2008 15:00 
Odsoten
SpArCo FrEaK
Uporabniški avatar

Starost: 30
Prispevkov: 2461
Kraj: America :P
domžalčanka če so senzorji pomoje nima nobene veze motorčke. Kaj ti kaj hrešči iz motorčka al ti je kaj tulilo ko je še delalo?

_________________
They said that FIAT sux but i still trust in it and like IT!!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Avg 2008 15:47 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 3
nič ni hreščalo, samo naenkrat je volan zablokiral, ko sem do konca obrnila volan. Potem spet deal in na lepem spet crkne (vedno crkne pri parkiranju, ko ga obrnem skoraj do konca). Ne vem kaj je zdaj s temi senzorji...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Avg 2008 17:29 
Odsoten
SpArCo FrEaK
Uporabniški avatar

Starost: 30
Prispevkov: 2461
Kraj: America :P
am pa si gvišna da ni tista zaščita proti pregretju al uničenju motorčka? če ga encajt držiš dolgo do konca volan rata trd ker se tisti motorček sklopi avtomatsko da ga ne skuriš.

_________________
They said that FIAT sux but i still trust in it and like IT!!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Avg 2008 18:02 
Odsoten
- nič mi ni všeč -
Uporabniški avatar

Prispevkov: 1845
Kraj: Ljubljana
Digital Designs napisal/-a:
da ne odpiram nove teme,kaj moram narediti da se volan lahko obraca kajti imam servo vendar ni tko kokr mora bit,tesko se vrti


poglej če imaš dovolj servo olja...

_________________
Izvinite mome kolegi... on je majmun pa ne pozna.. :)

Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Avg 2008 18:04 
Odsoten
Lil John
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 552
Kraj: Ljubljana
mitja_gt napisal/-a:
Digital Designs napisal/-a:
da ne odpiram nove teme,kaj moram narediti da se volan lahko obraca kajti imam servo vendar ni tko kokr mora bit,tesko se vrti


poglej če imaš dovolj servo olja...


ja dost ga je notr kaksno olje pa gre kej tm notr nism nikol to menju.a bi blo kej bols da zamenjam servo olje ?

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Avg 2008 20:35 
Odsoten
SpArCo FrEaK
Uporabniški avatar

Starost: 30
Prispevkov: 2461
Kraj: America :P
ko smo lih pr servo oljih..kje ima punto JTD posodo za servo? je nism opazu..

_________________
They said that FIAT sux but i still trust in it and like IT!!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Avg 2008 22:31 
Odsoten
TURBO DRIVE
Uporabniški avatar

Prispevkov: 375
Kraj: štore-celje
a ni ta servo slucajn cist elektricn?torej brez olja a?verjetn je. ce mas tipko city pol je ziher elektricn.pol so tu senzorji in tu je ta problem.ce se dajo spucat oz popravit ni problem ce ne pa menjava zal.lp m

_________________
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!


Zadnjič spremenil sablač, dne 04 Avg 2008 23:23, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Avg 2008 23:09 
Odsoten
SpArCo FrEaK
Uporabniški avatar

Starost: 30
Prispevkov: 2461
Kraj: America :P
in kje se nahajajo ti senzorji?

_________________
They said that FIAT sux but i still trust in it and like IT!!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Avg 2008 15:57 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 47
Prispevkov: 262
Kraj: Kamnik
mitja_gt napisal/-a:
Digital Designs napisal/-a:
da ne odpiram nove teme,kaj moram narediti da se volan lahko obraca kajti imam servo vendar ni tko kokr mora bit,tesko se vrti


poglej če imaš dovolj servo olja...


tale njen volan je servo-city in je odvisen od elektrike,ma kako olje :029.gif:

_________________
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Avg 2008 16:00 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 47
Prispevkov: 262
Kraj: Kamnik
Domžalčanka kontaktiraj me na ZS proti večeru,da odpraviva težavo :062.gif:

_________________
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Avg 2008 17:12 
Odsoten
šankist
Uporabniški avatar

Starost: 36
Prispevkov: 1460
Kraj: Maribor
michelin napisal/-a:
mitja_gt napisal/-a:
Digital Designs napisal/-a:
da ne odpiram nove teme,kaj moram narediti da se volan lahko obraca kajti imam servo vendar ni tko kokr mora bit,tesko se vrti


poglej če imaš dovolj servo olja...


tale njen volan je servo-city in je odvisen od elektrike,ma kako olje :029.gif:


DD ma pa Bravota ki ima klasičen servo, torej na olje, Punto ma pa res električnega.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Servo volan
OdgovorObjavljeno: 28 Feb 2009 21:25 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 1
Če še niste zrihtal tisti servo volan, kontaktiraj imam enak problem samo za punto l 2001.
LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Apr 2009 15:32 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 30
Prispevkov: 9
Pozdravljeni!

Upam da ni narobe. če vprašam kar v tej temi.
Eno vprašanje za voznike Puntičev. Pri kateri hitrosti volan City še preklaplja? Recimo, ko se peljete 30-40 Km/h, ali vam preklopi iz City načina na "trd" volan?
Ker pri meni je tako, da če hočem preklopiti, naprimer iz City načina v normalnega, mora biti hitrost zelo majhna. Je to normalno? Ker drugače pa ko enkrat preklopi dela povsem normalno.

Upam da boste vedeli kaj me zanima :D

Lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Apr 2009 16:23 
Odsoten
Always ultra Fiat
Uporabniški avatar

Starost: 42
Prispevkov: 404
Kraj: Kamnik
je prov

_________________
Noben Stroj Mi Ne Uide Na ZS Me Dobiš


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Apr 2009 16:31 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 30
Prispevkov: 9
To sprašujem namreč zato, ker pri prejšnjem puntu 2002 letnik, se mi je zdelo da je tudi pri hitrosti 40 km/h preklopil, pri temu pa preklopi pri nekje 15 km/h, tako da se je treba skoraj že ustaviti da preklopi. Sigurno ni nič narobe s tem?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Apr 2009 19:27 
Odsoten
Always ultra Fiat
Uporabniški avatar

Starost: 42
Prispevkov: 404
Kraj: Kamnik
ne to ni prov taka hitrost je premejhna tm nekje do 30 se tolerira
moral boš na rač jt da ti ga pogledajo
nimaš tapravega branja za hitrost

_________________
Noben Stroj Mi Ne Uide Na ZS Me Dobiš


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 255 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games