domov
  • Fiat Klub
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • Amortizer d.o.o.
  • Orange Audio
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Poliglob
  • Techno racing
  • WithCar
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • A2R
  • Kovinoplastika Kavs
 
Danes je 21 Nov 2019 18:31

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 101 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 07 Nov 2010 00:56 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 35
Prispevkov: 208
V svojega bravota 1.4 tjet 120 bi rad vgradil tempomat. ali ima kdo izkušnje če je konektor že speljan do volana? na nekem forumu sem prebral da na t-jetih niso speljani kabli do volana in da bi bilo potrebno kable vlečt na novo od računalnika naprej, je to res? ročka pa naj bi pasala tudi od alfe 147?

ve kdo kok stane ročka in montaža v ljubljani :D

hvala za odgovor


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Nov 2010 13:51 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 37
Prispevkov: 389
Kraj: Domžale
Hjoooj, a niste nič razmišljali pri nakupu avta... tempomat MORA bit že ob nakupu notri! :) :fu:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Nov 2010 14:33 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 50
Kraj: Krško
Moj je mel vse pripravljeno, sm priklopiš ročko in dela.

Nova ročka je pa 70€ oz. neki malga manj. Jst sm dobi rabljeno za 25€, ti svetujem, da malo pokličeš okoli.

Zmontiraš si pa sam, 5 min dela. Samo paziti je potrebno, da plastiko ob volanu lepo zrežes.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Nov 2010 17:09 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 35
Prispevkov: 208
a pol na bi 1.4 tjet imel to že predpripravljeno? zagotovo?
vem da mora imeti ob nakupu avto tempomat, ampak sem kupil 2 leti rabljenega. nisem imel izbire, sicer ima avto res emotion opremo,ni da ni. ampak tempomata pa res ni rabil prejšnji lastnik zgleda :D

kako se odšravfa spodnji pokrovček dol, so verjetna vijaki spodaj a ne? ni težko?

edit: aja, vidim da imaš isti motor in letnik kot jaz, potem praviš da vse pripravljeno. ko se namesti ni potrebno nič priklapljat na servisu da ga vklopijo. vse avtomatsko?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Nov 2010 20:20 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 35
Prispevkov: 208
sem pisal na avtoservis kavčič mail, pravi da ni predpriprave notri. hm...sedaj sem pa skeptičen. bom moral malce razdreti in počekirati, kakšen konektor pa je, širok, barva?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Nov 2010 23:30 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 35
Prispevkov: 208
sem našel na internetu podobno debato, nekdo je omenjal da emotion t-jet 120 ima predpripravo, t-jet 150 SPORT pa nima. zanimivo. V vsakem primeru bom jutri pogledal pod volan če je konektor


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2010 00:07 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 50
Kraj: Krško
Moj je imel pripravljeno. Predvidevam, da ima tvoj tudi glede na to, da imava enak motor in opremo.

Res bo najlažje, da razdreš in pogledaš. Saj so samo 3 vijaki.

p.s.
Tudi sam sem spraševal po servisih, pa so vsi odgovoril enako, da ni priprave, pa če slučajno je se potem to mora programirat... V glavnem samo bla bla bla... pojma nimajo. Samo priklopiš konektor in dela.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2010 08:40 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 38
Prispevkov: 501
Kraj: Ljubljana
Jst sem ročko kupil pri Veitu (mislim da je bla okol 100€).
Lahko pa ti povem, da 1.4 T-jet SPORT nima priključnega kabla pod armaturo. Ubistvu sploh nima speljanega kabla od računalnika, tako da sam tempomata sploh nisem mogel namestit, na uradnem servisu pa so rekli, da če želim tempomat morejo zamenjat cel onbord računalnik. Seveda se za to nisem odločil ker bi me stalo kar nekaj .


Če ne veš ali imaš kabel ali ne odvijači plastiko pri volanu in poglaj ali imaš tam konektor.

LP,Matej


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2010 11:15 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 103
Kraj: Ljubljana
mkonci napisal/-a:
Lahko pa ti povem, da 1.4 T-jet SPORT nima priključnega kabla pod armaturo. Ubistvu sploh nima speljanega kabla od računalnika, tako da sam tempomata sploh nisem mogel namestit, na uradnem servisu pa so rekli, da če želim tempomat morejo zamenjat cel onbord računalnik.

no to pa če mene vprašaš so BUČE!

Ker jaz imam tempomat (enak avto kot ti) in zelo dvomim, da bi bil drugačen bord comp :grrr:

če si lahko na stilotih alfah 156, 147 , 166 že lahko priklopil direktno na comp, zakaj pri novejših nebi mogel!?
Pogoj pri starejših je bi da imaš gas fly by wire in ne zajle....vse druge podatke BC itak potrebuje za prikaz porabe / kilometrine z enim tankom....

V glavnem sem siguren, da moraš samo povezat na BC....no pri novejših je mogoče še treba stvar "vklopiti" v nastavitvah....pa še to dvomim


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2010 14:02 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 35
Prispevkov: 208
no ja, se že celo dopoldne dopisujem z kavčičem glede tega. v vsakem primeru bom danes počekiral zadevo, če je konektor. Predlaga mi da kupim tempomat za stilota/alfo 147 ker za bravota baje ni dobit. Češ da bi pasal. Stane pa 81€. kaj menite?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2010 14:07 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 103
Kraj: Ljubljana
če paše fizično...ne vem...med stilo in AR147 paše vijak na vijak....izgled ročke pa kakor vem ni enak....
No saj med Bravom in ročko od AR147 je izgled ročke drugačen....

Drugače pa sem imel jaz nekaj časa ročko od 147 v svoji 156ki, pa je delalo BP......sem moral pa narediti nosilec, ker ni pasalo vijak na vijak....


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2010 15:40 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 50
Kraj: Krško
mevden napisal/-a:
no ja, se že celo dopoldne dopisujem z kavčičem glede tega. v vsakem primeru bom danes počekiral zadevo, če je konektor. Predlaga mi da kupim tempomat za stilota/alfo 147 ker za bravota baje ni dobit. Češ da bi pasal. Stane pa 81€. kaj menite?


Če imaš kabel potem paše. Sem ti že v na začetku teme odgovoril, da pri meni vse dela. Ne vem, zakaj tako kompliciraš zadeve?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2010 15:56 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 35
Prispevkov: 208
pavlin666 napisal/-a:
mevden napisal/-a:
no ja, se že celo dopoldne dopisujem z kavčičem glede tega. v vsakem primeru bom danes počekiral zadevo, če je konektor. Predlaga mi da kupim tempomat za stilota/alfo 147 ker za bravota baje ni dobit. Češ da bi pasal. Stane pa 81€. kaj menite?


Če imaš kabel potem paše. Sem ti že v na začetku teme odgovoril, da pri meni vse dela. Ne vem, zakaj tako kompliciraš zadeve?


a ti si rekel da imaš od alfe 147 ročko? nisem vedel, sem mislil da misliš da si kupil rabljeno od novega bravota. Potem ročka od 147 in stilota paše vijak na vijak pri novem bravotu?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2010 16:11 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 50
Kraj: Krško
Tako je, ročica od alfe 147 paše "vijak na vijak". Iz zadnje strani se zatakne, spredaj pa privije. Samo sprednji vijak je potrebno zamenjati, saj je orginalen prekratek, da bi držal ročico.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2010 17:14 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 38
Prispevkov: 501
Kraj: Ljubljana
gricko napisal/-a:
no to pa če mene vprašaš so BUČE!

Ker jaz imam tempomat (enak avto kot ti) in zelo dvomim, da bi bil drugačen bord comp :grrr:


Motiš se!
jst nimam nobenega konektorja pod volanom, pa tudi povezave iz računalnika za tempomat ni, sicer je možnost, da bi potegnu žice iz računalnika, samo s tem tvegaš, da dobiš not vlago in gre vse k vragu...

če pa bi mel povezavo bi se tud jst z veseljem s tempomatom vozu, sploh na doooolge razdalje 1000km +


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2010 18:01 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 2120
Kraj: Škofja Loka
Vrjetno je podobno kot pri stilotih, eni imajo, eni ne, in ni čisto nič odvisno od opreme in motorjev :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2010 19:30 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 103
Kraj: Ljubljana
mkonci napisal/-a:
gricko napisal/-a:
no to pa če mene vprašaš so BUČE!

Ker jaz imam tempomat (enak avto kot ti) in zelo dvomim, da bi bil drugačen bord comp :grrr:


Motiš se!
jst nimam nobenega konektorja pod volanom, pa tudi povezave iz računalnika za tempomat ni, sicer je možnost, da bi potegnu žice iz računalnika, samo s tem tvegaš, da dobiš not vlago in gre vse k vragu...

če pa bi mel povezavo bi se tud jst z veseljem s tempomatom vozu, sploh na doooolge razdalje 1000km +

jaz nisem rekel da imaš konektor...jaz sem rekel da sigurno ni drugačen bord comp za avto z tempomatom in za avto brez tempomata.Ker ti si rekel, da bi moral kupiti ročko in menjati bord comp!!!

Če ni konektorja , je logično da nimaš povezave....ni pa to problem narediti!
Potegneč iz compa ven....glede vlage....ja moraš paziti, ampak so konektorji itak vodotesni in tudiprazni pini v konektorju so "zaliti" z neko sluzasto snovjo.....ki jo le prebodeš z novo žico in vlago še vedno drži!!
Tko da tak bav bav to spet ni.
Največji "problem" je, ker z ročko se zelo malo zasluši, naši serviserji pa bi radi velikooo zaslužili in iz tega sledjo odgovori kot si jih dobil...da ni mogoče ali da je ful drago...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2010 22:09 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 35
Prispevkov: 208
no,kot je že rekel en 2 posta pred tem, eni majo drugi nimajo. in moj nima. qurc. sem ravnokar razdru plastiko pod volanom iščem kakšen prazen konektor v bližini, okolici in nič. tko da sem kar mal razočaran.

:044.gif:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 Nov 2010 08:36 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 38
Prispevkov: 501
Kraj: Ljubljana
mevden napisal/-a:
no,kot je že rekel en 2 posta pred tem, eni majo drugi nimajo. in moj nima. qurc. sem ravnokar razdru plastiko pod volanom iščem kakšen prazen konektor v bližini, okolici in nič. tko da sem kar mal razočaran.

:044.gif:


Dobrodošel v klubu :029.gif:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 Nov 2010 08:59 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 35
Prispevkov: 208
tolažim se s tem da se večinoma vozim po ljubljani in ga ne potrebujem . :D

ampak vseen, to je krneki. pri folkcvagnu ne bi bilo tok šlamparije :004.gif:


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 101 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games