domov
  • Fiat Klub
  • A2R
  • Poliglob
  • WithCar
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Kovinoplastika Kavs
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Techno racing
  • Orange Audio
  • Amortizer d.o.o.
  • Avtoservis Kavčič Marko
 
Danes je 17 Avg 2019 13:28

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 19 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Tipo 1.6 i.e ugaša
OdgovorObjavljeno: 26 Jul 2007 23:08 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 3
Lep pozdrav vsem!

Kljub pregledu foruma in dosedanjih objavljenih okvar, nisem nikjer zasledil take, kot se je pojavila na mojem avtu.
Konkretno: Fiat Tipo 1.6 i.e, letnik 94; med vožnjo se mi občasno za cca. pol sekunde prižge signalna lučka za vbrizg in takrat avto preneha delovat. Če se to zgodi med vožnjo, avto samo cukne, ker ga pač zmanjka za zelo kratek čas, še večkrat se to zgodi med čakanjem na semaforju (običajno enkrat do dvakrat), in ker so tam obrati nizki, ponavadi ugasne. Po ponovnem vžigu avto brez problemov vžge. Tudi drugače avto vžiga brez težav in deluje brezhibno. Ta napaka se pojavlja ne glede na to ali je avto hladen ali topel, zaporedje pojavljanja napake ni časovno enakomerno razporejeno, sem pa po dosedanjem opazovanju ugotovil, da se to dogaja večinoma v območju do 3000 obratov. Pri višjih obratih nisem zaznal, da bi ga kdaj zmanjkalo. Do sedaj sem zamenjal senzor na vztrajniku, ker sem bil skoraj prepričan, da je krivda njegova, ampak moje predvidevanje ni bilo pravilno.

Sumim tudi motorček za uravnavanje postega teka, me pa zanima (v kolikor kdo ve), kakšne komande ima ta motorček pod svojim okriljem oz. kaj vse uravnava. Je mogoče, da to napaka izvira od motorčka, ali vzrok tiči drugje?

Za kakršnekoli koristne informacije se vam že vnaprej zahvaljujem. :055.gif:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 26 Jul 2007 23:12 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
bencinska pumpa??potenciometer lopute??lahko je tudi motorček samo potem ne bi med vožnjo cuknil!Šoba??

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Jul 2007 00:05 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 3
Bencinsko pumpo sem menjal pred enim letom. Je pa zanimivo, ker ga zmanjka čist za kratek čas, kot bi prekinil vžig. Kje se pa nahaja ta potenciometer lopute? A daje komando v računalnik, kolk je loputa odprta, al kakšno funkcijo ima? :019.gif:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Jul 2007 06:30 
Odsoten
Podpredsednik kluba
Podpredsednik kluba
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 1549
Kraj: Rovte (Logatec)
Potenciometer je na levi strani "fergazarja"oziroma IE, če gledaš avto iz sprednje strani. Ponavadi pridejo tiste črte ki so v loku izrabljene.

_________________
Fiat Tipo 2.0 16V SEDICIVALVOLE & Bad Panda 4X4 & Fiat X1/9


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Jul 2007 08:37 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Prispevkov: 113
Kraj: Kobarid
Glede potenciometra je žalost ta, da je kalibriran na tisto ohišje, in če ga želiš zamenjati z drugim ali novim, moraš zamenjati komplet.

_________________
Če imaš problem, pa si ga ne priznaš, imaš že dva problema!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Jul 2007 21:07 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 3
Sem snel potenciometer, blo notr mal smeti, ampak drugače nič sumljivega, kontakti kot novi. :012.gif: A prov kompletno ohišje je treba zamenjat? A to iz lastnih izkušenj veš?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Jul 2007 22:02 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Prispevkov: 113
Kraj: Kobarid
Imel sem veliko preglavic z prejšnjim Tipotom ravno zaradi tega potenciometra. Namreč, potenciometer mora bit točno nastavljen na loputo in na ohišje, ker v primeru netočnosti računalnik narobe računa količino zraka (preko položaja lopute) in tako motor ne deluje optimalno.

Problem sem začasno reševal z zamenjavo kompletnega ohišja z rabljenim, toda nikoli ni bilo dokončno rešeno, zato sem ga prodal.

Pri rabljenem nikoli ne veš, kaj dobiš+zagotovo je že znucan potenciometer (najmlajši je že vsaj 12 let star), nov komplet pa je cca 56k bivših Sit.

Upam, da je še kakšna boljša in cenejša rešitev..

_________________
Če imaš problem, pa si ga ne priznaš, imaš že dva problema!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 Jul 2007 14:18 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
jest sem teh potenciometrov premenju in preizkusil vsaj 5 na enem ohišju samo cajt si moraš vzet da ga naštelaš na najbolj miren tek motorja pod štandgasom pa bo avto delal normalno

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 Jul 2007 16:39 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 99
Kraj: Jesenice
Supersonic,jest mam cel vbrizg ubistvu se celga tipota,motor dela ko ura,pa tud en dober potenciometer.Ce kaj rabs mi cimprej povej ker avto gre ta teden na odpad.Najlazje je ce pa prides ce nisi dalec do mene inn pobers za simbolicno ceno kar rabs.Pisi na pm.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Jul 2007 00:09 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
a maš tipota s klimo mogoče?

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Mar 2011 20:42 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 30
Prispevkov: 3464
Kraj: Sorško polje
kako ste potem rešili ta problem? imam enak problem učasih pa še malo poskače in pocuka pa lučka gori ali pa potrokira... drugače pa dela brez težav

_________________
Integrale power ;)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Mar 2011 21:11 
Odsoten
alergičen na rjo
Uporabniški avatar

Starost: 31
Prispevkov: 809
Kraj: Notranjska
svečke, vžigalna tuljava, lambda sonda?

_________________
Nafta za ogrevanje,
plin za kuhanje,
bencin za avtomobile


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Mar 2011 21:16 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 30
Prispevkov: 3464
Kraj: Sorško polje
svečke so nove...
lambda dvomim, poraba je normalna
tuljave pa nisem še preverjal

kaj pa ta potenciometer lopute?

_________________
Integrale power ;)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Mar 2011 21:42 
Odsoten
Podpredsednik kluba
Podpredsednik kluba
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 1549
Kraj: Rovte (Logatec)
http://clubedotipo.com.br/modules.php?name=Conteudo&pid=41

_________________
Fiat Tipo 2.0 16V SEDICIVALVOLE & Bad Panda 4X4 & Fiat X1/9


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Mar 2011 22:00 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
U tole španščino se pa zastopim ko Marica u krivi qrac

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Mar 2011 22:06 
Odsoten
Podpredsednik kluba
Podpredsednik kluba
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 1549
Kraj: Rovte (Logatec)
Mah gor sem da,l ker so noter slike, kje točno je zmontiran ta potenciometer za katerega je mjurma2 spraševal. Drgač pa google translate. Brez njega nebi nikol teh brazilskih ,turških in nemških forumov prebiral. Drugače pa je to brazilska portugalščina kolikor vem.

Lahko pa da tudi Marica z google preučuje krivi qrac. :škrbina:

_________________
Fiat Tipo 2.0 16V SEDICIVALVOLE & Bad Panda 4X4 & Fiat X1/9


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Mar 2011 22:18 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
Se mi zdi da bi se prej Marica navadla na krivega kot pa Google prevedel kot je treba oz. da se da kaj prebrat.

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tipo 1.6 i.e ugaša
OdgovorObjavljeno: 09 Avg 2019 11:41 
Odsoten
alergičen na rjo
Uporabniški avatar

Starost: 31
Prispevkov: 809
Kraj: Notranjska
tipo mi na trenutke stopalka za gas gre v prazno, gasa ni več in ne moreš vozit, ker avto
Al trokira alpa se zaganja alpa crkne, gas ima hod

Do zdaj nisem imel. težav z elektroniko in bi rad to resil

Ista težava kot pri temu
https://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=62426p

Motor ne dobi bencina prek stopalke nekej je v tej smeri

Slika fergazorja
https://www.njuskalo.hr/image-bigger/motor-pogonski-dijelovi/fiat-tipo-1.6-karburator-slika-42333098.jpg

Lp

_________________
Nafta za ogrevanje,
plin za kuhanje,
bencin za avtomobile


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tipo 1.6 i.e ugaša
OdgovorObjavljeno: 12 Avg 2019 09:16 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 30
Prispevkov: 3464
Kraj: Sorško polje
Imaš fergazar ali "elektronski fergazar"?

Če imaš el. je najbrž potenciometer lopute. Najlažje je, da dobiš kar cel drug fergazar, ker samo potenciometer moraš dati nazaj na isti položaj, čene mu premakneš nastavitev in ne dela prav. Lahko je težava tudi v nezadostnem tlaku bencina.

_________________
Integrale power ;)


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 19 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games