domov
  • Fiat Klub
  • Orange Audio
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Amortizer d.o.o.
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Techno racing
  • Poliglob
  • A2R
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • Kovinoplastika Kavs
  • WithCar
 
Danes je 05 Avg 2020 22:13

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 635 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2013 12:08 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 30
Zdravo!

No jaz sem se tudi spravil montiranje tempomata. Situacija je zelo podobna kot pri Kukiju. Slike povedo več kot besede :škrbina:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Na črnem konektorju ne najdem praznih pinov (tisti pin, ki je včasih prazen, je ob strani priključka ali na sredini?-->na sredi ne vidim najbolje, ker je preveč skrito), torej če sem prav razumel, se mi ne bo treba ukvarjat z bremzami. Torej samo povlečem kable na rjav konektor in zvežem?....pa priključim ročko :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2013 12:19 
Odsoten
Dizel Power
Uporabniški avatar

Starost: 46
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
poglej na konektorju-stikalu pri pedalu zavore, tam morajo biti 4 žice,
samo redki so imeli tam manjkajoče žice, tako da samo 4 žice povezava do konektorja pri akumulatorju, pa od ročke potegneš na modro žico pri ključavnici na +12V,

potem pa samo še aktivacija lučke in to je to


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2013 12:42 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 30
Hmmm zgleda nimam sreče, če je to ta stvar:
Slika

Pa še video:
http://www.youtube.com/watch?v=oqa9P93T ... e=youtu.be

Če je to to, lahko kdo opiše kako se potem veže preostali žici(kakšen link)? Ker črni konektor je zapoljnen :neodloèn:
Zgleda nebo nič s tempomatom


Zadnjič spremenil denis9194, dne 13 Feb 2013 13:04, skupaj popravljeno 2 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2013 12:59 
Odsoten
Dizel Power
Uporabniški avatar

Starost: 46
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
beri v tej temi 4 stran, se začne pisanje o zavori


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2013 13:41 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 30
Hmm nevem če bi se sploh lotu tega. Na črnem konektorju ni nobenih praznih pinov. Moram pa vleči dva kabla :meneni: . Tist uporabnik ki se je ukvarjal s to vezavo, je vlekel samo en kabel pa še to je imel prazen pin. Bom še malo preštudiral zadevo, ampak zdaj bolj težko ko sem do vratu v snegu :hehe:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2013 17:23 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 30
Če bo še koga zanimalo, če nista modra kabla zvezana, bo delalo vse normalno. Važno je, da sta rumen pa rjav. Ravno danes sem probal svoj tempomat in je vse štimalo. Zdaj pa samo še rezanje plastike :040.gif:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 03 Mar 2013 22:07 
Odsoten
Bravo HGT

Prispevkov: 1929
Kraj: Ljubljana
ali kdo ve kako je to za kombi fiat ducato 2.8 jtd 2004 letnik? imam ročko od alfe 147 pa tudi neki prazni konektorji so pod volanom, ampak nikakor nobeden ne ustreza.a se da kako prevert če je opcija za tempomat...lučko na armaturki imam vrgrajeno.

_________________
Делије Београд


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 28 Okt 2013 14:07 
Odsoten
Metalik oranžna
Uporabniški avatar

Starost: 27
Prispevkov: 1784
Kraj: Velenje
Angleško, ker sem že drugje spraševal...

I bought a cruise lever from a 1.6 TS 147 to install in my 1.8 Stilo. All the wiring done according to the guide for a semi predisposed Stilo (brown connector) and done well. 12V from the F35 fuse is active. I only get a P1565 Cruise control level line fatal error-invalid signal and a brief flash of the enabled CC light. Also the message CC switched on on the LCD, which promptly disappears. Proxi alignment was done, despite the car saying it's not needed.

Torej, 4 kable za CC sm sam potegnu po vodiču, vse prav narjeno, tut prek MES vse vključeno pa to. Avto neki zmoti pri moji inštalaciji ročke, ker takoj vn vrže.

Ročka je bla probana tut na 147 JTD, tam niti ni treba lučke aktivirat, ampak tut proxi naravnave ne zahteva in ročka tut ne potegne pri 50km/h.

_________________
Slika

Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 29 Okt 2013 00:27 
Odsoten
stara sablja
stara sablja
Uporabniški avatar

Starost: 58
Prispevkov: 1758
Potegne ročka, sam moraš dvakrat naprej - nazaj pomeriti , oz. zasukati.
Nimam aktivirane lučke im me to ne moti.

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 29 Okt 2013 11:34 
Odsoten
Metalik oranžna
Uporabniški avatar

Starost: 27
Prispevkov: 1784
Kraj: Velenje
Ne, nis prebrau. Ob vklopu na ON se posveti tempomat lučka za trenutek, sporočilo na LCDju, pa vse ugasne. Pa napako mam na motornem računalniku k se je ne da zbrisat. Neki zmoti delovanje pa ne vem kaj. A je ročka napačna/pokvarjena, zvezana je ziher prav..

Lučko mam pa js tester, komot vklopim. ;)

_________________
Slika

Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 04 Feb 2014 21:59 
Odsoten
stara sablja
stara sablja
Uporabniški avatar

Starost: 58
Prispevkov: 1758
Mogoče imaš slab stik na konektorju.

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 05 Feb 2014 10:18 
Odsoten
Metalik oranžna
Uporabniški avatar

Starost: 27
Prispevkov: 1784
Kraj: Velenje
Trenutno je na poti ročka prav od Stilota bencinarja za probo. če tista ne dela potem sm zayebu vezavo al pa avto noče met tempomata.

_________________
Slika

Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 05 Feb 2014 15:58 
Odsoten
stara sablja
stara sablja
Uporabniški avatar

Starost: 58
Prispevkov: 1758
Lej, jaz imam 1.8 karavana in je imel napeljavo do volana, sem zmontiral in deluje.
Kako je pri tebi, bog si ga vedi ;)

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 05 Feb 2014 16:18 
Odsoten
Metalik oranžna
Uporabniški avatar

Starost: 27
Prispevkov: 1784
Kraj: Velenje
Bogve kaj so italiani delal po računalnikih z različnimi letniki...js pa brez napeljave do volana, samo do rjavega konektorja. Bom že, sam da nam nehajo drevesa padat... :)

_________________
Slika

Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 04 Apr 2014 23:04 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Starost: 45
Prispevkov: 44
Kraj: Zagorje ob Savi
Bi še jaz rabil nekoga da mi zmontira tempomat. Stilo 1,9 jtd letnik 2002. Konektorja pri volanu nisem opazil, pod škatlo pri akumulatorju pa sta dva konektorja. Glede na to da sem antitalent za elektriko, bi rad da mi to uredi nekdo, ki ima s tem že nekaj prakse.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 06 Apr 2014 21:58 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Starost: 45
Prispevkov: 44
Kraj: Zagorje ob Savi
Ok, glede na to, da ni nobenega, ki bi mi vgradil ročko ter jo povezal, sem se tega lotil sam. Glede na vse napisano sem prišel do točke kjer je potrebno vleči kabel iz stikala za zavoro na črni konektor. Zanima me kako povezati oba kontakta na stikalu (kot je napisano v nekem postu, naj bi bile z njega vidne 4 žice, pri meni sta samo dve), ali torej vleči 2 posamezni žici do konektorja, ali narediti povezavo med obema kontaktoma?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 10 Apr 2014 23:19 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Starost: 45
Prispevkov: 44
Kraj: Zagorje ob Savi
Hja, zadeva se komplicira kot sem pričakoval. Glede na to, da nisem strokovnjak v elektro zadevah me zanima par stvari. Tempomat sem povezal na konektor D4B in napajanje uredil direktno z akumulatorja z dodatno žico, ki sem jo zavaroval s cevno varovalko T8A, vendar tempomat ne deluje. Preveril sem tudi konektor D4A in priklop na poziciji A02 je prazen. Glede na navodila bi bilo potrebno vleči žico do stikala zavor. Ne vem pa kam jo priklopiti.
Našel sem obe stikali (sklopka in zavore). Stikalo sklopke ima dve žici, stikalo zavor pa štiri, torej naj bi to bilo to. Kaj je torej potrebno povezati? :019.gif:
Glede na tuje forume naj bi na priklop A02 na črnem konektorju pripeljal stalni plus (ne piše ali ga je potrebno varovati ali ne) in zadeva naj bi špilala, pa vendar me zanima če je le to pravilna rešitev, ker ne bi rad naredil kakšne neumnosti.
V teh navodilih je veliko govora o povezavi črnega konektorja in stikala zavor, vendar konkretne rešitve nisem našel, zato bi prosil za komentar na zgornjo rešitev problema.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 11 Apr 2014 07:28 
Odsoten
Dizel Power
Uporabniški avatar

Starost: 46
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
Kuki napisal/-a:
poglej na konektorju-stikalu pri pedalu zavore, tam morajo biti 4 žice,
samo redki so imeli tam manjkajoče žice, tako da samo 4 žice povezava do konektorja pri akumulatorju, pa od ročke potegneš na modro žico pri ključavnici na +12V,

potem pa samo še aktivacija lučke in to je to


tole sem že pred časom napisal

Si povezal pravilne pine z ročko, pa ne se zanašati samo na barve žic iz ročke, ampak pozicijo kjer je bila.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 12 Apr 2014 14:25 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 65
Obstaja kaka dobra duša, ki bi mi zrihtal tempomat na 1.9 JTD? Prostega konektorja ob volanu ni za videt?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 12 Apr 2014 19:44 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Starost: 45
Prispevkov: 44
Kraj: Zagorje ob Savi
Kuki napisal/-a:
Kuki napisal/-a:
poglej na konektorju-stikalu pri pedalu zavore, tam morajo biti 4 žice,
samo redki so imeli tam manjkajoče žice, tako da samo 4 žice povezava do konektorja pri akumulatorju, pa od ročke potegneš na modro žico pri ključavnici na +12V,

potem pa samo še aktivacija lučke in to je to


tole sem že pred časom napisal

Si povezal pravilne pine z ročko, pa ne se zanašati samo na barve žic iz ročke, ampak pozicijo kjer je bila.


Hja, žice na konektorju ročice sem preveril z multimetrom, tako da sem vedel kaj posamezna žica vklopi, povezal pa sem jih na rjavi konektor tako, kot je v navodilih.
Ampak ko sem imel vse povezano, ročica ni delovala, tudi nad 40 km na uro ne.
Edino kar sem naredil drugače je, da sem napajanje ročice vzel direkt iz akumulatorja in ne iz ključavnice, vendar to mislim da ni razlog za nedelovanje. Bom pa še enkrat preveril vse kontakte žic.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 635 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games