domov
  • Fiat Klub
  • Amortizer d.o.o.
  • A2R
  • Orange Audio
  • Poliglob
  • WithCar
  • Techno racing
  • Kovinoplastika Kavs
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Avtoservis Kavčič Marko
 
Danes je 19 Sep 2019 14:23

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 635 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Tempomat - do it yourself
OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2007 20:48 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 29
Ker se z mojim Stilom precej prevozim po avtocestah, sem začel kar krepko pogrešat tempomat. Odločil sem se malo posurfat in naletel sem na tole povezavo:
http://www.fiatforum.com/stilo-guides/55049-cruise-control-installation.html.
Presenečen sem ugotovil, da imajo menda prav vsi Stiloti tempomate v bistvu že vgrajene in da jih je potrebno samo tako ali drugače "aktivirati".

Danes je bil dan za akcijo in sledi nekoliko okrnjena fotozgodba današnjega dogajanja:
Začelo se je z nakupom ročice za tempomat od alfe 147(kat. št. 735365522), ki sem jo naročil kak teden prej. Originalna ročica je žal na voljo samo v kompletu z ostalima dvema ročicama, kar seveda stane cca. 400€. Za samostojno alfino ročico sem odštel 55€ in je skoraj identična Stilotovi.

Ročica:
Slika

in njen konektor:
Slika

Žal nisem imel toliko sreče kot je imajo nekateri, ki so imeli stilote v celoti predpripravljene, kar se ustrezni priklop, kamor se ročica vtakne že nahaja v obvolanskem prostoru. Sam sem moral kable vleči iz motorja, kar pomeni da je bilo potrebno poiskati tale konektor, ki se nahaja pri akumulatorju, pod škatlo z varovalkami. V ta konektor so speljani štirje kabli, ki ne vodijo nikamor in ravno njih je potrebno zvezati z ročico.

Konektor zgleda takole(relevantni kabli so levi štirje):
Slika


Sledil je najtežja operacija dneva in sicer iskanje variante za spravit kabl iz motornega prostora v kabino. S kolegom sva se zajebavala dobre 4 ure, vse skupaj pa sem seveda pozabil dokumentirat, ker je bilo preveč stresno. Kabl sma končno sprava v motor skozi zatič, ki se nahaja pod tapeto stebrička na voznikovi strani. Fotografiral žal nisem.

Sledilo je kanček lotanja po navodilih na omenjenem naslovu in kmalu smo prišli do naslednje slike:
Slika

ker je bilo vse povezano je bil čas za testno vožnjo. Zaprepaden sem ugotovil da stvar dejansko DELUJE :043.gif: in da si odsedaj lastim Stilota s tempomatom.

Sledilo je še nekaj zajebavanja z nameščanjem same ročice in rezanjem plastike:
Slika
Slika


Končni rezultat pa zgleda nekako takole:
Slika
Slika

...jaz pa sem srečen :041.gif:

Če povzamem. Na omenjenem linku imate vsa navodila. Če si želite tempomat, nimate kaj razmišljat. Just do it.


Zadnjič spremenil Crnobog, dne 10 Jun 2007 13:50, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2007 21:12 
Odsoten
stara sablja
stara sablja
Uporabniški avatar

Starost: 35
Prispevkov: 1925
Kraj: Velenje
ej...zakon :050.gif:


škoda da za bravota ni :huh:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2007 22:14 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 37
bravo zgleda SUUUPER :042.gif: :054.gif:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2007 23:47 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 37
Prispevkov: 2086
Kraj: LP
fant .... kapo dol


:038.gif: :038.gif: :038.gif: :038.gif: :038.gif:



ti kako bi pa jaz pogledu če mam slučajno to srečo da mam že vse pri volanu????

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2007 00:11 
Odsoten
Tirolc

Starost: 48
Prispevkov: 220
Kraj: Tirole
cestitutam ... :P :012.gif: :041.gif: :042.gif: :043.gif:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2007 01:46 
Odsoten
Sonček
Uporabniški avatar

Prispevkov: 1675
Usaka čast, sm tudi jaz bral na forumu in kasneje uprašal na servisu kolko pride ročica pa me je kap, nisem pa pomislil da paše od alfe. Skratka tole bom tudi sam izvedu pod pogojem da imam že konektor spodaj ob volanu (kar teško verjamem) Če ne bi prosil za tvojo pomoč. lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2007 07:22 
Odsoten
Dizel Power
Uporabniški avatar

Starost: 45
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
Tole pa je tudi meni zanimivo, saj je včasih kar malo težje vzdrževati konstantno hitrost.
Morda kdo ve, se da to tudi na 1.4 mašino namontirati?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2007 09:37 
Odsoten
Wasn't Born to Follow
Uporabniški avatar

Starost: 38
Prispevkov: 197
Kraj: Ljubljana Moste
Hudo, zakon. ;P Men sicer ne pokaze vseh slik, sam zadeva se pa slisi zanimivo. Moram odsraufat pokrov za volanom in preverit ce ima konektor. :)

_________________
Primum non nocere! :)
Slika


Zadnjič spremenil speed3, dne 10 Jun 2007 09:43, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2007 09:42 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 40
Prispevkov: 787
Kraj: ljubljana
super,dobr si to naredu,cestitam,kolega ma to na svojmu pa nenormalno zadovoljen,ta stvar je res dobra :043.gif:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2007 14:57 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 37
a je mogoce, da se to tut na bravota zrihtat, namrec zasledu sm oglas za bravota z tempomatom???? :neodločn:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2007 15:43 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 19
Pa se ti prižge lučka za uporabo Tempomata ? A prikineš isto tako da stopuiš na bremzo ? Kje si pa dobil to ročko ? Drugače ful dobr in uporabn :039.gif:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2007 19:24 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 29
Danes sem stvar prvič preizkusil na daljši avtocestni relaciji in imam občutek, da avta brez tempomata ne bom več kdaj kupil. Zakon. :048.gif:

Drugače pa da po svojih najbolših močeh odgovorim na vaša vprašanja:

Citiram:
ti kako bi pa jaz pogledu če mam slučajno to srečo da mam že vse pri volanu????

Snameš plastiko pod volanom. Držijo jo trije inbus šravfi. Mal se je treba zafrkavat, ker je napoti ročka za štimanje višine volana. Ampak gre, verjemi. Če najdeš noter bel konektor(H7), ki ni nikamor priklopljen in pride vanj 5 kablov si zmagal. Kupiš ročko in priklopiš. Po neki teoriji naj bi imeli to vsi Stiloti ki imajo ESP, ampak to ni pravilo. Pač kolikor imaš sreče.

Citiram:
Skratka tole bom tudi sam izvedu pod pogojem da imam že konektor spodaj ob volanu (kar teško verjamem) Če ne bi prosil za tvojo pomoč. lp

Ni problema. Vprašanja zastavljajte v tole temo in skušal vam bom pomagat po najboljših močeh.
Vseeno bi vas prosil, da prej preštudirate link, ki sem ga podal v prvem postu. Tam je stvar precej bolje razložena, kot pa bom znal jaz tukaj naklamfat.

Citiram:
Men sicer ne pokaze vseh slik

Server se mi je obesil :)

Citiram:
Pa se ti prižge lučka za uporabo Tempomata

Žal ne. Tega tudi največjim stilo maherjem na tujih forumih ni uspelo zrihtat. S tem se je enostavno treba sprijaznit.

Citiram:
Kje si pa dobil to ročko

Dobiš jo na kateremkoli fiat servisu. Samo nesi zraven kataloško številko, ker te bodo sicer neumno gledali. Vsaj mene so :). Ko sem jim omenil tempomat so mi začeli nekaj nabijat, da je potrebno preprogramirat računalnik in ne vem kaj vse še. bleferji.

Da vam še na kratko opišem kako stvar deluje:
1. Pospešiš do želene hitrosti in prižgeš tempomat (ON/OFF) ne zgodi se ničesar
2. Stisneš tipko +. Avto si zapomni hitrost in vozi z njo (lučka ne gori).
3. S +/- lahko izvajaš neposredno korekcijo nastavljene hitrosti
4. Če pospešiš s pritiskom na plin avto normalno pospešuje. Ko s pospeševanjem nehaš, hitrost pade nazaj na nastavljeno. Idealno za pospeševanje na avtocesti.
S pritiskom na + lahko nastaviš novo hitrost.
5. Če se samo dotakneš zavore ali sklopke, se tempomat takoj izklopi.
6. S pritiskom na RES se tempomat ponovno vklopi in pospešuje do zadnje nastavljene hitrosti.
7. Ko motor ugasneš se hitrost resetira in jo je potrebno nastavit ponovno.

Verjetno tule zdaj odkrivam toplo vodo, ker tak najbrž vsi tempomati delujejo zelo podobno. Ampak vseeno, škodit ne more.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2007 20:03 
Odsoten
Administrator
Administrator
Uporabniški avatar

Starost: 34
Prispevkov: 2554
Kraj: Okolica Lj.
Ja tudi original stilotov tempomat deluje tako le da ti na LCDju izpiše k ga prižgeš, pa lučka za tempomat ti gori...

_________________
CarPC complete 88% - Update 11.2.2010
Audio complete 88%
Tuning complete 91% (163.1HP/367Nm) - Update 14.7.2008
Styling complete 60% - Update 1.7.2012
Slika


Na vrh
 Profil Facebook  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2007 21:15 
Odsoten
Sonček
Uporabniški avatar

Prispevkov: 1675
Sicer sem ti poslal že ZS pa te še tu vprašam. namreč danes sem pogledal ali ima konektor (mimogrede zaradi nastavitve volana oz njegove ročiče sem se prekleto je*al da sem dobil plastiko dol, gor sem jo dal raje tako da sem sosednjo plastiko predala odšraufal) skratka konektorja nimam. zanima me ali mi bi bil pripravlejen pomagati vleči kabel kot si ga sam moral iz pod akumolatorja, ker samemu mi vrjetn nebi ratal oz nebi rad kaj zaj. lp in hvala z pomoč


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Jun 2007 11:18 
Odsoten
Administrator
Administrator
Uporabniški avatar

Starost: 37
Prispevkov: 1999
Kraj: Ljubljana
Res vse pohvale za ta tvoj projekt.
Slika
Upam, da tole tud sam nekoč nardim.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=mluKmCj_XXw


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2007 12:24 
Odsoten
Administrator
Administrator
Uporabniški avatar

Starost: 37
Prispevkov: 1999
Kraj: Ljubljana
@Crnobog a je to ta konektor?

Slika
Slika

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=mluKmCj_XXw


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2007 13:30 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 29
Skoraj ne more bit kaj drugega. Če pride noter 5 kablov in je tretji pin prazen (ne vidim vredu na sliki), potem je to to. kupiš ročko, štekaš in zadeva bi morala takoj funkcionirat.

Srečko :040.gif:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2007 13:43 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 12
Kraj: Grosuplje
Zgleda da je to tapravi konektor. Jst ga imam tudi. (stilo MW JTD, 2003, brez ESP, pa italjanski je)
Se pravi; kupim ročko od alfe 147 kat. št. 735365522, (pri VEITu je 57€, 2-3 dni je za počakat da jo dobijo) priklopim konektor, izrežem luknjo na spodnjem delu plastike...
kako se pa ročka pritrdi???

LPB.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2007 15:30 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 29
Citiram:
Se pravi; kupim ročko od alfe 147 kat. št. 735365522, (pri VEITu je 57€, 2-3 dni je za počakat da jo dobijo) priklopim konektor, izrežem luknjo na spodnjem delu plastike...


Točno tako!

Sami srečneži :043.gif: ....

Citiram:
kako se pa ročka pritrdi???

Ročka zelo lepo paše noter, tak da je dejansko skoraj ne bi rabil še privijat. Sicer pa odvij šravek, ki sem ga na ITAL-JET ovi sliki označil roza puščico in vstavo ročko, tako da se luknjica lepo poravna s tisto ki je označena na ročici na moji sliki. Vse skupaj pol priviješ nazaj z nekoliko daljšim šravfekom in stvar zelo lepo drži. Skozi drugo luknjico(na koncu) nisem ničesar pritrjeval, ker sploh ne vem kam sede.

Šravfek
Slika

Luknjica
Slika

Vsem skupaj, bi vam tudi predlagal, da preizkusite, če stvar sploh deluje še preden se lotite rezanja plastike. Kdo ve kako so tile naši Fiati skupaj narejeni.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2007 17:06 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 37
Prispevkov: 2086
Kraj: LP
posodiš ročico??? da sprobam preden jo kupim hihi

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 635 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games